RSF CESUR ADIMLAR ATIYOR, DESTEK OLMAK TÜM INSANLIK IÇIN GEREKLI...!


Açıklama: HABER : AYDIN YILDIZ RSF (SINIR TANIMAYAN GAZETECILER FEDERASYONU) DAYANISMA TALEBI VE A.B.D. BASKANLIK SEÇIMI SONRASI BASINA SANSÜR VE BASKI UYARISI!
Kategori: DERNEKLER (DEMOKRATIK K.Ö.)
Eklenme Tarihi: 12 Mayis 2022
Geçerli Tarih: 23 Nisan 2024, 19:12
Site: Belirti Gazetesi
URL: http://www.belirtigazetesi.com/haber_detay.asp?haberID=172


RSF DEN DAYANISMA TALEBI ÇAGRISI

ABD BASINA SANSÜR VE BASKI UYARISI

 
 
 
 
HABER : AYDIN YILDIZ   
 

 

   Gerek Ortadogu politikasi gerekse iç islerindeki olumsuzluklari nedeniyle büyük sikinti yasayan Amerika Birlesik Devletleri (A.B.D.) hem kendi ülkesinde hem de Amerika disindan aldigi tepkide git gide fazlalasiyor.  Donald J. Trump yönetimi ile tirmanisa geçen tepkilerin olumlu yönde gelisme olmazsa Amerika yönetimini daha da düsündürecege benziyor…! Bilhassa basin üzerindeki baskilar Basin Özgürlügünü hatta insan temel hak ve özgürlüklerini tehtid etmekte baski altina almakta. Basta Sinir Tanimayan Gazeteciler Federasyonu America temsilcileri olmak üzere bölgedeki bagimsiz ve ilerici demokrat yayincilarin tepkisini toplamakta!

   Barack Hussein Obama yönetimi kendisinden önceki iktidarlar gibi A.B.D.’yi savunsa da kendi politikalarina uygun yatirimlar yapsa da uygulamalarinda sertlikler olsa da Tramp yönetimi kadar tepki almamisti. Sadece disaridan degil Amerika içinden de büyük tepki alarak çalismalarini sürdüren mevcut A.B.D. Yönetimi ileriki günlerde daha da büyük sikinti yasayacak gibi… Rusya Federasyonu ile rekabet içinde oldugu göz önünde bulundurulursa daha iyi daha güçlü olmak için çaba sarf edecege benziyor. Türkiye üzerinde de olumsuz etki olusturan politikasi bazi Arap ülkelerinin hosuna gitsede isine gelsede bölgede gelecekte basta Israil-Filisti iliskileri yönünden de düsündürücü…!






             
 
 
 
    RSF (SINIR TANIMAYAN GAZETECILER FEDERASYONU) DAYANISMA TALEBI VE A.B.D. BASKANLIK SEÇIMI SONRASI BASINA SANSÜR VE BASKI UYARISI!
 
    A.B.D. (Amerika Birlesik Devletleri)'nde yapilan seçimler sonrasi basina ve muhaliflere kendisi gibi düsünmedigi gerekçesiyle sansür ve baski uygulanmasina karsi bilgilendirme uyarma ve dayanisma çagrisi yapti.
 
 

Sevgili arkadasim,

 

     Basin özgürlügü burada Amerika Birlesik Devletleri'nde tehdit altinda oldugunu ve durumun bizim düsündügümüzden daha korkunç olabilir. en az 20 gazeteci Agustos 2014'ten bu yana ABD'de tutuklandigini Sinir (RSF) Tanimayan Gazeteciler bildirdi.

 

      1 Subat tarihinde Sadece geçen hafta, gazeteci Jenni Monet Dakota Erisim Boru Hatti protesto kapsayan tutuklandi. o kefaletle serbest olmasina ragmen, o geçmeleri suçlamasiyla karsi karsiya ve bir isyan çekici. Onun tutuklanmasi ile ilgili daha fazla bilgi edinebilirsiniz burada olaylarin bu tür maalesef benzersiz degildir - özellikle Kuzey Dakota. Amy Goodman, Democracy Now ev sahibi! Morton County protestolari izlerken Eylül 2016 yilinda tutuklandi. Ödüllü belgesel yapimcisi Deia Schlosberg onun suçlamalar düsürüldü önce sivil itaatsizlik eylemi filme yönelik Pembina County hapis 45 yila kadar karsi karsiya.

 

     Jenni Monet aleyhindeki suçlamalar, basin özgürlügünün ihlali olan ABD Anayasasi ilk degisiklik için bir tehdit ve her yerde gazeteciler için bir güvensiz ve tehlikeli bir ortam yaratmak. ABD'de jailing ve gazetecilerin susturulmasi bu ülkede tehlikeli bir emsal teskil ve diger ülkelerdeki gazeteciler için benzer bir egilim tesvik edebilir. Gazeteciler halka haber saglama sorumlulugunu tasirlar. Bu, herhangi bir demokratik toplumda temel bir haktir.

   Sinir Tanimayan Gazeteciler bu hakki savunmak Yardim. Sizin katkiniz dogrudan yurtiçinde ve yurtdisinda gazetecileri desteklemek çabalarimizda bize yardimci olur.

 

 

Içtenlikle,

 

RSF Takimi