AKILLI YÖNETICILERIN OLDUGU YERLERDE YASAKLAR VE POLEMIK DEGIL SAGLIKLI IDARECILIK OLUR!!


Açıklama: AKILLI YÖNETICILERIN OLDUGU YERLERDE YASAKLAR VE POLEMIK DEGIL SAGLIKLI IDARECILIK OLUR!!
Kategori: Köse Yazilari
Eklenme Tarihi: 18 Ekim 2020
Geçerli Tarih: 25 Nisan 2024, 23:49
Site: Belirti Gazetesi
URL: http://www.belirtigazetesi.com/yazar.asp?yaziID=199


AKILLI YÖNETICILERIN OLDUGU YERLERDE

YASAKLAR VE POLEMIK DEGIL,

SAGLIKLI IDARECILIK OLUR!



   Biraz eskilere gidelim; Selçuklu Devleti, Osmanli Devleti ve Türkiye Cumhuriyeti döneminde yabancilariin ülke yönetimine açiktan yada dolayli katilimi ile ülkemiz insanlarinin katilimini bir kiyaslayin! Fikrinizi söylemek istediginizde parazit yapip lafiniz kesiliyorsa siz ne kadar katilim saglayabilirsiniz?

     Eger bir ülke saglik tedbirlerini yeterli olmasa da mümkün olan en yüksek oranda bütçe ayirirsa zaten en önemli bütçe egitim olduguna göre; egitimli insan saglikli düsünür, mantikli hareket eder. Egitimli oldugu için üretir yanindakiler basta olmak üzere ihiyaci olan insanlarla paylasir. Üretilmeyen düsünce ve tüm ürünler nasil paylasilabilir?!

    Sapkinligin Taciz-tecavüz-tahrik, V.B. gibi...) küfürün ve siddetin arttigi ülkelerde egitim ne kadar sagliklidir?!

    Simdi sapkanizi önünüze koyun bir kez daha düsünün! Doga derseniz Türkiye ve çevresindeki doganin güzelligi herkesin bildigi bir gerçek. Yabancilar gelip hertürlü gezip giderken yurdum insani parasizliktan ve isten zaman bulup gidemedigi için çevresini tanimiyor! Çocuklar ve bayanlar belli ideoloji, dini ve siyasi amaçlarla egitim veriliyor adi altinda gezdirilip müzeler ve turistik yöreler gösteriliyor. Peki, parasi olmayan okula gidemeyen ekmek almakta zorlanan üstbas almakta zorlanan en önemlisi barinacak yer bulmakta zorlanan insanlar ne yapsin?!

    Herkes bilir ki, hangi ülkede olursa olsun bir hükümetin alternatifi yoksa hükümet ister darbeyle gelsin ister seçilmis olsun kendi bildigini okur! Oysa, dikkatli yönetmezsek su su partiler kazanir veya ortaklasa hükümet kurar diye düsünmesi yönetim kalitesini arttirmaz mi?!

   Diger meslek guruplarini birkenara birakin meslektaslarimiz olan gazeteciler (Radyocular, Televizyoncular, Sosyal Medyacilar en önemlisi kagit baski yapmaya çalisarak direnen Gazeteciler - Internet gazetecileri dahil...) yüz yüze iken karsisindakilerin lafini kesmeden sirayla bir kisi konusur digerleri dinler. Internette olsun kagit üzerinde olsun (Gazete, Dergi, Kitap V.S. gibi...) kötüleme karalama yerine gördügü yanlisi uyun bir dille elestirirse yanlis ergeç hangisiyse bulunur, siddet içeren nifak içeren kötüleme amaçli yazilar ve görüntüler dahil tüm açiklamalar hem kisileri hem ülkeyi yipratir!